تحلیل

نگاهی کوتاه به کتاب بیشعوری نوشته خاویر کرمنت

نگاهی کوتاه به کتاب بیشعوری

نگاهی کوتاه به کتاب بیشعوری: امروزه کمتر کسی است که هنگام عصبانیت یا دلخوری‌اش حرفی بزند و در صحبت‌هایش کلامی از کتاب بیشعوری به میان نیاورد. بیشعوری، کتابی نوشته خاویر کرمنت که در سال 1990 روانه بازار شد، از سالهای آغازین دهه نود هجری شمسی در ایران، به یکی از پرفروش ترین و محبوب ترین کتابها بین مردم بدل شده است. اما این محبوبیت چه علتی دارد؟

برای مشاهده و دانلود کتاب بیشعوری به سایت اسپین مراجعه فرمایید.

خاویر کرمنت کتاب بیشعوری را با عنوان: بیشعوری کافیست: راهنمای خودیاری برای درمان بیشعوران و قربانیان آنها. روانه بازار کرد. او به فاصله یک سال ادامه‌ای بر کتاب بیشعوری نوشت که عنوان آن بیشعوری تا همیشه بود و در سال 1994، با نوشتن کتاب توطئه بیشعوری به این سه گانه پایان داد. هرچند که کرمنت این کتاب را در ژانر طنز نوشته و حتی خودش نوشته هایش را حقایق علمی نمیداند، اما برخی افراد در ایران، نوشته‌های این کتاب را جدی گرفته‌اند و هر وقت که لازم میبینند، به آن ارجاع میدهند.

 درباره کتاب بیشعوری

نویسنده در این کتاب به توضیح موضوعاتی پرداخته که در دنیای امروزی از آنها به عنوان مصداق بارز بیشعوری یاد میشود. کرمنت در 5 بخش به تعریف بیشعور و بیشعوری و انواع آن میپردازد. سپس از بیشعوری در جامعه و زندگی با بیشعورها میگوید و در نهایت راه نجات از بیشعوری را پیش روی خواننده میگذارد. در کلام آخر کتاب، او درباره درمان شدگان بیشعوری میگوید. در واقع، کرمنت بیشعوری را یک بیماری تلقی میکند و به دنبال درمان آن است. نگاهی کوتاه به کتاب بیشعوری

ترجمه کتاب بیشعوری در ایران

این روزها شاید «بیشعوری» را بتوان یکی از پرفروش ترین و پرترجمه ترین کتابها در ایران دانست. اولین بار در ایران، در سال 1386، یعنی 16 سال پس از انتشار اولیه کتاب به زبان اصلی، «بیشعوری» در ایران ترجمه شد؛ اما روانه بازار کتاب نشد و محمود فرجامی، سود چندانی از ترجمه این کتاب نبرد. در واقع در سال 1393 بود که نشر تیسا، به یکی از شلوغ ترین غرفه های نمایشگاه کتاب تبدیل شد و علت آن کتابی تازه ترجمه شده با عنوان «بی شعوری» بود. فروش چندین هزار جلدی از این کتاب، باعث چاپ مجدد آن شد و رفته رفته بیشعوری به یکی از پرفروش ترین کتابهای موجود در ایران بدل شد. کتابی که پس از مدتی، دیگر تنها یک کتاب نبود، بلکه به کالایی اساسی در اثاثیه کتابخوانان( یا به بیان بهتر کتابخوان نماها) بدل شد.

چرا «بیشعوری» در ایران محبوب است؟

نثر کتاب ساده است. جملات قابل درک هستند و کتاب از طنز خاصی برخوردار است. نکته ای که هنگام خواندن کتاب، توجه خواننده را به خود جلب میکند این است که با خواندن هر بخش و یا حتی هر جمله از کتاب، خواننده به یاد شخص خاصی و یا رفتاری از جانب فرد خاصی میفتد. شاید در اولین برخوردها با این کتاب، هر جمله آن را جدی تلقی کنید، چرا که هرآنچه در متن آمده را در دنیای واقعی دیده اید. در واقع محبوبیت این کتاب در ایران بیشتر به این دلیل است که افراد آن را در واقعیت درک میکنند. حتی شاید با خواندن کتاب، به بیشعور یا باشعور بودن خودتان هم شک کنید. اما حرفی نیست. شاید قصد کتاب هم همین است. شاید بهترین و ملموس ترین نتیجه ای که از این کتاب میتوان گرفت این باشد: «شما یا بی شعورید یا قربانی افراد بیشعور بوده و هستید!»

همچنین میتوانید برای مشاهده تمامی کتاب های خودشناسی به کتابخانه خودشناسی سایت اسپین مراجعه فرمایید.

علت دیگر محبوبیت این کتاب این است که تا حد زیادی افکار شما درباره برخی افراد پیرامونتان را تصدیق میکند. یعنی در برخورد با هرگونه رفتاری که از نظر شما بیشعوری است، میتوانید جمله ای از کتاب بیشعوری بیاورید و دیگر به خودتان زحمت ادامه ی مباحثه را ندهید. در واقع خاویر کرمنت با کتاب بیشعوری در خیلی از موقعیت ها به نجات شما شتافته است. پس رهاییتان از بیشعورها را هنر خودتان ندانید و از کرمنت تشکر کنید! نگاهی کوتاه به کتاب بیشعوری

کلام پایانی

چه بخواهید و چه نخواهید، کتاب بیشعوری اثر خاویر کرمنت، کتاب محبوبیست.خواه حقایق را بازگو کند، خواه مجموعه ای از چرندیات را ارج نهد. پس اگر شما هم از دسته افرادی هستید که گمان میکنید روزانه در معرض برخورد با بیشعورهای زیادی هستید، کافیست یک جلد بیشعوری را حتی تا اواسطش مطالعه کنید و با ارجاع دادن هر رفتار ناشایستی به این کتاب، خود را از شر بحث با بیشعورهای دورتان، خلاصی دهید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *